Tel. 0256/359.198
E-mail: ued@deu.ro
Tel. 0256/359.199
E-mail: drept_lg@deu.ro
Tel. 0256/359.200
E-mail: stiinte_lg@deu.ro
În fiecare an, studenții Universității Europene Drăgan din Lugoj organizează Sesiunea de comunicări științifice studențești și asigură studenților participarea la cel puțin două sesiuni științifice studențești externe, organizate de universități din România.
Pentru a putea participa la una dintre aceste sesiuni, studenții trebuie să elaboreze sub coordonarea unui cadru didactic un referat pe o temă ce ține de disciplina predată de coordonatorul științific. Referatul este apoi analizat în cadrul cercurilor științifice studențești, unde se ia decizia constituirii într-o lucrare științifică ce poate fi înscrisă în cadrul sesiunilor externe sau sesiunea proprie
Participarea este o experiență extrem de utilă în contextul competiției existente pe piața muncii, competiție la care vor participa viitorii absolvenți ai Facultății de Științe Economice și Facultății de Drept. În economia modernă capacitatea de a expune eficient idei și concluzii în fața unui public (nu întotdeauna foarte prietenos) este vitală pentru orice poziție managerială.
De aceea toți studenții ce aspiră la o carte de vizită serioasă ce cuprinde unul din cuvintele "Director", "Manager" sau "Șef" ar trebui să țină cont de acest aspect al activității de cercetare științifică ce poate fi desfășurată în perioada studenției, indiferent că vorbim de Studii universitare de licență sau de Studii universitare de masterat.
Mai mult, finalizarea studiilor se încheie prin susținerea lucrării de licență/disertație în cadrul Examenului de licență/disertație, iar experiența acumulată în perioada desfășurării activității de cercetare științifică studențească poate constitui un atu decisiv în promovarea acestor examene cu note mari, obiectivul oricărui student eminent.
Obiective:
Realizarea unui referat de calitate reprezintă un pas decisiv spre însușirea corectă a deprinderilor necesare pentru:
Etape:
Realizarea unei lucrări științifice presupune parcurgerea următoarelor etape:
1. Stabilirea temei, de comun acord cu un cadru didactic coordonator. Acesta poate fi orice profesor al Universității Europene Drăgan din Lugoj.
2. Documentarea asupra temei alese (Configurarea bibliografiei). Bibliografia constă în lucrări științifice recomandate de cadrul didactic coordonator, respectiv surse identificate de student (Bibliotecă, Internet).
3. Realizarea structurii lucrării:
4. Realizarea lucrării propriu zise (în format Word).
5. Obținerea acordului cadrului didactic coordonator, pentru ca lucrarea să poată fi înscrisă la o sesiune de comunicări științifice studențești.
6. Realizarea prezentării lucrării (în format Power Point). Numărul optim de slide-uri este cuprins între 15 și 20.
7. Simularea susținerii lucrării.
8. Obținerea unui calificativ minim necesar pentru ca lucrarea să fie susținută în cadrul unei sesiuni de comunicări științifice studențești (calificativul minim este "bine"). Calificativul se acordă de către cadrul didactic coordonator al activității de cercetare științifică studențească.
9. Susținerea lucrării în cadrul unei sesiuni de comunicări științifice studențești (proprii sau externe). Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj organizează în fiecare an o sesiune proprie și facilitează participarea la cel puțin două sesiuni externe (Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia și Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu).
Norme de tehnoredactare:
Pentru a fi înscrisă și acceptată la Sesiunea de comunicări științifice studențești a Universității Europene Drăgan din Lugoj, lucrările trebuie să respecte și să îndeplinească următoarele condiții:
Temă: "Provocările cercetării științifice studențești în România"
Domenii de cercetare:
Lucrările trebuie să se încadreze în domeniile:
1. Științe Economice:
2. Drept:
Limba de redactare:
Română.
Dimensiune:
Minimum 4 pagini.
Tip caracter:
Setări pagină:
Prima pagină:
Între titlu și autor(i) - 2 rânduri libere.
Între autor(i) și coordonator(i) - niciun rând liber.
Între coordonator(i) și rezumat - 2 rânduri libere.
Între rezumat și cuvinte cheie - 1 rând liber.
Între cuvinte cheie și clasificarea JEL - 1 rând liber.
Între clasificarea JEL și text - 2 rânduri libere.
Text:
Caracter - 12, la un rând, justified.
După finalul textului - 2 rânduri libere.
Bibliografie:
Caracter - 11, la un rând, justified.
Ex. Paul A. Samuelson, William D. Nordhaus - Economie politică, Editura Teora, București, 2000.
Termene de predare:
Lucrările se vor preda la coordonatorii celor două cercuri științifice studențești.
DRAGAN GROUP