UED » » Proiecte studenţeşti U.E.D.


Programul JA Universitate Antreprenorială 2023/2024


Studenții UED înscriși în Programul JA Universitate Antreprenorială sunt rugați să parcurgă pe platforma JA, resursele pentru cursurile disponibile:

Curs Antreprenoriat studenți (Teme module: planul de afaceri, antreprenori de succes, oportunități și riscuri, fezabilitate, resurse, planificare, cercetare de piață);

Atelierul Digital (Teme module: Date și tehnologie, Marketing digital, Dezvoltarea carierei);

HP Life (Teme module: Antreprenoriat, Finanțe, Marketing, Comunicarea în mediul Business și Operațiuni).

Resursele pot fi parcurse folosind codurile de conectare transmise de pe orice dispozitiv conectat la Internet, la link-ul learn.ja.org

Studenții care parcurg integral cursurile vor primi la finalul anului academic, certificate care atestă implicarea lor, și în cazul în care participă și la Competiție, separat și pentru aceasta.



UED Lugoj a promovat Programul de antreprenoriat STARTUP și în anul universitar 2022/2023


Universitatea Europeană "Drăgan" din Lugoj a continuat parteneriatul iniţiat cu Junior Achievement România, organizaţie non-profit care face parte integrantă din Junior Achievement Worldwide U.S.A. şi Junior Achievement Young Enterprise Europe.

Junior Achievement România este cea mai mare şi mai dinamică organizaţie de educaţie economică şi antreprenorială fiind centrată pe promovarea programelor de tip „learning by doing". Programele promovate s-au derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, instituţiile de învăţământ şi membrii activi ai comunităţii de afaceri din România.

Parteneriatul a implicat promovarea la nivel academic a „Programului StartUp - curs modular cu abordare specifică educaţiei antreprenoriale". Acest tip de program urmăreşte procesul de transformare a unei idei de afaceri într-un „pilot de business" (StartUp).

Programul a reprezentat o experienţă reală de antreprenoriat de care au beneficiat studenţii Universităţii Europene "Drăgan" din Lugoj, acesta oferind tinerilor cunoştinţele necesare conducerii propriei afaceri şi posibilitatea ca aceştia să devină în viitorul apropiat antreprenori de succes.

Tot ca urmare a continuării implementării acestui parteneriat, studenţii Universităţii au participat cu proiecte pilot de afaceri la competiţia „Compania anului". Astfel, prin participarea nemijlocită a acestora, aceștia au avut posibilitatea de a intra în concurență directă cu alte echipe formate în alte centre universitare din România.

Principalele avantaje oferite participanţilor prin participarea la aceste programe academice sunt: experienţa lansării propriei afaceri, învăţarea pilotajului performant ce trebuie implementat la nivel de întreprindere, formarea abilităţilor şi dobândirea atitudinilor antreprenoriale, oferirea de cunoştinţe şi informaţii concrete în ceea ce priveşte funcţionarea „sănătoasă" a mecanismelor economiei de piaţă moderne, încurajarea spiritului competiţional, promovarea în rândul tinerilor a calităţii actului economic şi cultivarea unui grad sporit de responsabilitate.


 

DISTINCȚII ACORDATE DE CĂTRE JA ECHIPELOR UED:





VIDEOCLIPUL DE PREZENTARE AL PROIECTULUI DE ANTREPRENORIAT PENTRU STUDENŢI "SAVEART" 2017

 

- PROIECT SUSŢINUT ÎN CADRUL COMPETIŢIEI "COMPANIA ANULUI 2017" -

 

- Junior Achievement Romania -


 



VIDEOCLIPUL DE PREZENTARE AL PROIECTULUI DE ANTREPRENORIAT PENTRU STUDENŢI "ECOEARTH" 2016

 

- PROIECT SUSŢINUT ÎN CADRUL COMPETIŢIEI "COMPANIA ANULUI 2016" -

 

- Junior Achievement Romania -




VIDEOCLIPUL DE PREZENTARE AL PROIECTULUI DE ANTREPRENORIAT PENTRU STUDENŢI "FRESH & HEALTHY" 2016

 

- PROIECT SUSŢINUT ÎN CADRUL COMPETIŢIEI "COMPANIA ANULUI 2016" -

 

- Junior Achievement Romania -




 

DRAGAN GROUP